CHOCOLADE 65% PUUR BLÅBÄR | BIO ECO Pure Chocolade met wilde BOSBESSEN uit Noord-Zweden! BEAN TO BAR (van boon naar reep)
Deze chocoladereep werd bekroond met een zilveren medaille in de International Chocolate Awards 2022!
De wilde bosbessen komen oorspronkelijk uit het noorden van Zweden, waar ze worden geplukt en vervolgens op lage temperaturen worden gedroogd. Ze hebben een buitengewoon hoog antioxidantgehalte vanwege hun groei in de ongerepte Noordse natuur onder de middernachtzon. Het combineren van deze bosbessen met de complexe aromatische cacao resulteert in een intens smaakvolle bosbessenchocolade.
Handgemaakte biologische chocolade uit Noord-Zweden van Nordic Chocolate. gemaakt uit biologische cacao en suiker met wilde bosbessen uit Noord-Zweden.
Eerlijk en duurzaam geproduceerd in Umeå, Noord-Zweden. Met Nordic Chocolate leggen we de nadruk op Zweedse bessen en planten waarmee de chocolade wordt op smaak gebracht. De biologische cacaobonen worden rechtstreeks geïmporteerd van duurzame coöperaties in Ecuador, waar de boeren training en eerlijke betaling krijgen zonder tussenpersonen. Vervolgens worden de bonen gepeld, geroosterd en steengemalen in een zachte proces om de vezels, antioxidanten en unieke smaak van cacao te behouden. Daarom heeft de chocolade een robuuste structuur. De chocolade wordt handmatig in vormen gegoten en milieuvriendelijk verpakt. De afbeeldingen zijn geschilderde foto's van cacaoplantages in Ecuador en botanische planten die oorspronkelijk zijn geschilderd in de 19e eeuw. Voor de smaakvolle chocolade worden lokale noordelijke bessen en geneeskrachtige planten gedroogd en gemalen. De zoethout in de zoethoutchocolade komt van Lakritsfakriken (Dropfabriek) in Ramlösa, Zweden.
Bewaren op een koele plaats bij 16-18 graden Celsius. Geniet op kamertemperatuur.
Gebruiksaanwijzing
Laat de chocolade langzaam smelten in de mond (niet op kauwen).
Ingrediënten
*Gemalen cacaobonen, *suiker, *cacaoboter, wilde bosbessen. *Biologisch ingrediënt SE-EKO-01
Gewicht: 90 gram
Allergie-informatie
Melkvrij, notenvrij, sojavrij en veganistisch Geen glutenbevattende voedingsmiddelen worden verwerkt in de chocoladefabriek.
Voedingswaarde per 100 g
Energie 591 kcal
Energie 2463 kJ
Vetgehalte 39,8 g - waarvan verzadigd vet 23,3 g
Koolhydraten 49,8 g - waarvan suikers 20,7 g
Eiwit 7,0 g
Asgehalte 1,5 g
Vochthalte < 1,0 g
Zout <0,05 g
Over Nordic Chocolate
Ik, "ChokladJenny", was slechts 14 jaar oud toen ik begon met het bezoeken van chocoladefabrieken in Europa. De eerste was in het noorden van Engeland, waar ik een van de goed bewaarde geheimen van de chocolade-industrie ontdekte.
De meeste "chocoladefabrieken" maken hun eigen chocolade niet! Ze kopen kant-en-klare, grootschalig geproduceerde chocolade en smelten deze gewoon om. Of ze kopen halfproducten. Daarom roep ik je altijd op om een chocoladefabriek te vragen waar ze hun cacaobonen verwerken, om het verschil te kennen tussen bean-to-bar-productie en "herverwerkers". Vraag of een andere partij delen van het proces doet voor het chocolademerk dat je vasthoudt. In 2008 begon ik mijn eerste chocoladebedrijf en ontwikkelingsproject met cacaoboeren in Ecuador en Peru.
In 2012 begon mijn meest belangrijke cacaoreis. Samen met inheemse bevolking startten we een project om oude, oorspronkelijke cacaovariëteiten te behouden. Tegenwoordig delen de chocolade-industrie snelgroeiende klonen uit aan cacaoboeren, gratis, om oude bomen te vervangen door efficiëntere. Smaak, kwaliteit, traditie en biodiversiteit worden negatief beïnvloed. Laten we het oorspronkelijke karakter van Ecuador behouden en de boeren betalen op basis van kwaliteit, niet kwantiteit.
In 2013 richtte ik de eerste en tot nu toe enige chocoladefabriek in Noord-Zweden op, samen met Lars en Pierrick. Het merk heet Vintage Plantations. Mijn tweede merk heet Nordic Chocolate, waar de focus ligt op de Zweedse bessen en planten waarmee we de chocolade op smaak brengen."