Pure Chocolade 65% met Stukjes Drop (Lakrits) | Pure Chocolade uit Noord-Zweden! BEAN TO BAR
(van boon naar reep)
Handgemaakt, duurzaam geproduceerde chocolade uit Västerbotten, Noord-Zweden.
Net als in Nederland zijn ook de Zweden dol op salmiakdrop!
Daarom is deze chocoladereep al jarenlang een van onze bestsellers. In onze chocoladefabriek hakken we de zachte zoethout met de hand en leggen we in elke chocoladereep zorgvuldig een stukje.
De cacaobonen worden geroosterd, gepeld en steen gemalen, waarna de warme chocolade over de zoethoutstukjes wordt gegoten. Vervolgens bestrooien we de repen met zoethoutpoeder en IJslands zeezout – allemaal met de hand.
Een echt ambachtelijk meesterwerk! ✨
Onze chocolade wordt duurzaam geproduceerd in Umeå, Noord-Zweden, waar de cacaobonen langzaam worden geroosterd en steen gemalen. De cacao wordt ingekocht bij coöperaties in Nicaragua, Ecuador en Peru, waarmee we al jarenlang persoonlijke samenwerkingen hebben. 🌍
Ingrediënten, voedingswaarden en herkomst
Ingrediënten:
Steen gemalen cacaobonen, suiker, cacaoboter,
Lakritsfabriken Super Salty (siroop, rijstmeel, suiker, invertsuiker, zoethoutpoeder (6%), salmiak (6%), bevochtigingsmiddel: sorbitol, zout, anijsolie. Oppervlaktebehandelingsmiddel: carnaubawas, plantaardige olie (kokosolie)). Zoethoutpoeder, zeezout.
Gewicht: 90 gram
Allergie-informatie: Melkvrij, glutenvrij, notenvrij en sojavrij, tevens vegan. In de chocoladefabriek worden geen glutenbevattende voedingsmiddelen verwerkt.
Koel bewaren bij 16-18°C.
Geniet ervan op kamertemperatuur.
Voedingswaarde:
Voedingswaarde per 100 g:
• Energie: 543 kcal/100 g
• Energie: 2272 kJ/100 g
• Vetgehalte: 34,6 g/100 g
– waarvan verzadigd vet: 20,4 g/100 g
• Koolhydraten: 49,8 g/100 g
– waarvan suikers: 36,2 g/100 g
• Eiwitten: 8,0 g/100 g
• Zout: <1,0 g/100 g
Grondstof │ Herkomst
Kakaobonen │ Naranjillo, Huanúco, Peru en Cacao del Alto, Guayas, Ecuador
Suiker │ Noord-Europees suiker
Zoethout │ Van Svenska Lakritsfabriken in Ramlösa, Zweden
Zout │ IJsland
Recycle ♻️
De buitenverpakking kan bij het papierafval.
De binnenverpakking is gemaakt van zetmeel uit aardappel en rode biet en kan bij het huishoudelijk afval.
Productieproces
De biologische cacaobonen worden rechtstreeks geïmporteerd naar Umeå, Västerbotten, vanuit duurzame coöperaties in Nicaragua en Ecuador, waar de telers opleiding krijgen en een eerlijke prijs ontvangen zonder tussenpersonen. Vervolgens worden de bonen gepeld, geroosterd en op steen gemalen in een zorgzaam proces om de cacaovezels, antioxidanten en unieke smaak te behouden. Daardoor krijgt de chocolade een rustieke structuur. De chocolade wordt met de hand in vormen gegoten en handmatig verpakt in milieuvriendelijke verpakkingen.
Over het merk
Ik, “ChokladJenny”, was slechts 14 jaar oud toen ik begon met het bezoeken van chocoladefabrieken in Europa. De eerste in Noord-Engeland, waar ik een van de goed verborgen geheimen van de chocolade-industrie ontdekte. De meeste chocoladefabrieken produceren geen eigen chocolade! Ze kopen kant-en-klare, massaal geproduceerde chocolade in en smelten deze enkel opnieuw – of kopen halffabricaten in.
Mijn oproep aan jou is daarom: vraag altijd aan een chocoladefabriek waar zij hun cacaobonen verwerken, om het verschil te weten tussen bean-to-bar-productie en “remelters”. Vraag of een andere partij delen van het proces uitvoert voor het chocolademerk dat je in handen hebt.
In 2008 startte ik mijn eerste chocoladebedrijf en ontwikkelingsproject met cacaoteelers in Ecuador en Peru. In 2012 begon mijn allerbelangrijkste cacaoreis: samen met de inheemse bevolking een project starten om oude, oorspronkelijke cacaosoorten te behouden. Tegenwoordig geeft de chocolade-industrie snelgroeiende klonen gratis uit aan cacaoteelers, om oude bomen te vervangen door efficiëntere. Smaak, kwaliteit, traditie en biologische diversiteit worden negatief beïnvloed. Laten we de oorsprong van Ecuador behouden en in plaats daarvan de telers laten betalen op basis van kwaliteit, niet kwantiteit.
In 2013 richtte ik, samen met Lars en Pierrick, Norrlands eerste en tot nu toe enige chocoladefabriek op. Het merk heet Vintage Plantations. Mijn tweede merk heet Nordic Chocolate, waarbij de focus ligt op de Zweedse bessen en planten waarmee wij de chocolade op smaak brengen.