BIO HAVER CHOCOLADE 38% LAKRITS Haver chocolade met Echte Drop!
Vegan Haver Chocolade met Ecjhte Drop, 38% cacao LICHT/WIT | 90 G
BEAN TO BAR ❤️ (van boon tot reep)
“We hebben de eerste combinatie van haver en cacao geïntroduceerd in een ambachtelijke Zweedse chocoladereep.
Onze haverchocolade met drop is een romige zuivelvrije veganistische chocolade bestrooid met zeezout en drop granulaat.
De Scandinavische, glutenvrije en biologische haver wordt in eigen huis gemalen. De chocolade bevat 20% minder suiker dan traditionele melkchocolade en heeft een zoete en milde smaak met een gladde consistentie die contrasteert met de zoute, knapperige drop.
Onze chocolade wordt duurzaam geproduceerd in Umeå, Noord-Zweden, waar de cacaobonen langzaam worden geroosterd en met stenen gemalen.
De cacao wordt gekocht van coöperaties in Ecuador en Peru, waar we persoonlijke samenwerkingen hebben opgezet.”
Gebruiksaanwijzing
Laat de chocolade langzaam smelten in de mond (niet op kauwen).
Ingrediënten
*Suiker, *cacaoboter, *glutenvrije haver, *gesteente gemalen cacaobonen, *drop granulaat, zeezout. Minstens 38% cacao.
*Biologisch ingrediënt
Gewicht: 90 gram
Bewaren bij koel 16-18 graden Celsius.
Geniet op kamertemperatuur.
Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100 g
Energie 517 kcal
Energie 2163 kJ
Vetgehalte 30,2 g - Waarvan verzadigd vet 17,6 g
Koolhydraten 55,3 g - Waarvan suiker 38,7 g
Eiwit 5,7 g
Zout < 0,5 g
Allergie-informatie
Glutenvrij, Zuivelvrij, Notenvrij, Sojavrij en Vegan
Geen voedingsmiddelen die gluten bevatten, worden verwerkt in de chocoladefabriek.
Over Nordic Chocolate
Ik, "ChokladJenny", was slechts 14 jaar oud toen ik begon met het bezoeken van chocoladefabrieken in Europa. De eerste was in het noorden van Engeland, waar ik een van de goed bewaarde geheimen van de chocolade-industrie ontdekte.
De meeste "chocoladefabrieken" maken hun eigen chocolade niet! Ze kopen kant-en-klare, grootschalig geproduceerde chocolade en smelten deze gewoon om. Of ze kopen halfproducten. Daarom roep ik je altijd op om een chocoladefabriek te vragen waar ze hun cacaobonen verwerken, om het verschil te kennen tussen bean-to-bar-productie en "herverwerkers". Vraag of een andere partij delen van het proces doet voor het chocolademerk dat je vasthoudt. In 2008 begon ik mijn eerste chocoladebedrijf en ontwikkelingsproject met cacaoboeren in Ecuador en Peru.
In 2012 begon mijn meest belangrijke cacaoreis. Samen met inheemse bevolking startten we een project om oude, oorspronkelijke cacaovariëteiten te behouden. Tegenwoordig delen de chocolade-industrie snelgroeiende klonen uit aan cacaoboeren, gratis, om oude bomen te vervangen door efficiëntere. Smaak, kwaliteit, traditie en biodiversiteit worden negatief beïnvloed. Laten we het oorspronkelijke karakter van Ecuador behouden en de boeren betalen op basis van kwaliteit, niet kwantiteit.
In 2013 richtte ik de eerste en tot nu toe enige chocoladefabriek in Noord-Zweden op, samen met Lars en Pierrick. Het merk heet Vintage Plantations. Mijn tweede merk heet Nordic Chocolate, waar de focus ligt op de Zweedse bessen en planten waarmee we de chocolade op smaak brengen."